A hét második fele

2013.09.20. 20:47

A hét nagy felfedezése, hogy tudok  ékezetes betuket írni, kivéve néhány spécit. Király vagyok xD Amúgy nagyon besurusodtek a napok, volt feladatom is, dolgoztam is, szigorúan tartva a 8 óra munka, abból fél óra reggeliszunet, fél-háromnegyed óra ebédszunetet. Nehogy túlhajszoljuk magunkat. Itt egyébként 39 órás a munkahét, pénteken 4-kor minden "irodista" leteszi a lantot, és megy haza a családjához. En meg David Tennanthoz es a Doritoshoz, más nem vár otthon...de ne szaladjunk ennyire elore.

Szóval, munka terén jól allok, meg lettem dicsérve, orombódottá, meg minden, mert találtam egy speciális munkakorre egy nagyon jó jeloltet. A kollégámmal egyre jobban osszebarátkozom, akivel egyutt ulunk, a koltozésig sajnos kulon a tobbiektol, de elvagyunk ott. Viszont még mindig nagyon hideg van az irodában (sorry, de nem megy a folytonos ekezetvaltas, atvaltok ekezetmentesre, ha valaki megdob egy magyar billentyuzettel, lehetoleg olyan hajtogathatos rozsaszinnel, akkor majd lesz ekezetes bejegyzes), ugyhogy szerintem meg is faztam. Kicsit rossz a kozerzetem, folyton faj a fejem, kicsit nathas a nozim, meg dekoncentralt vagyok. De szedem a vitaminokat, meg gyogyszerezem magam, szoval, jobban leszek hamarosan. Remelem. Vagy rosszabbul. Fo az optimizmus xD

Egyebkent, nem nagyon ertek meg mindig negativ elmenyek, azt kell, hogy mondjam. Tuti, hogy lesznek majd melypontok, de akkor majd csak eszembe jut,hogy milyen csodas orszagban vagyok. :)

Azert a szokasos osszegzes:

Pozitiv elmeny:

- 5 nap alatt elkeszult a PPS szamom es kipostaztak, hiperszuper hatekonyak voltak!!! Ugyhogy nemsokara nem kell mar emergency taxet fizetnem, hanem normal adozo polgar leszek. jejejejeje!

- belezugtam az Irish breakfastbe. Mondjuk meg a black puddingot nem probaltam ki, bar, imadom a veres hurkat, szoval, nagy csalodas nem erhet...

- mindig, mindenki, akarva-akaratlanul segit. neha meg too much is a segitseg...

- osszehasonlitva a Tescos arakat otthon es itt, nincsenek nagy kulonsegek, sot...nagy atlagban olcsobbak a dolgok itt, vagy azonos arakon vannak, ahogy atszamolgatom...

- van sok es sokfele zoldseg meg gyumolcs, ugyhogy, ha egeszsegesen akarnek enni, megtehetnem. DE NEM. xD

- Sokszor van "jo ido", marmint, nem esik, csak be van borulva. Az mar jo ido nekem...

- egy 8 gigas Sandisk Cruzer pendrive nincs 7 ojro, es es nem az akcios ara...

- hihetetlen sok felfedezesre varo hely van itt.

Negativ elmeny: nincs, csak furcsa :)

Furcsa:

- mindenkinek egyszerre kell mindenhova menni, mert mi egy team vagyunk. Akkor is fel kettokor mennem ebedelni, ha nem vagyok ehes, es akkor is, ha addigra mar a gyomrom fekete lyukka valt az uressegtol, es magaba szippantotta a vilagot, es megsemmisult minden. Ha megyunk, akkor hiaba van egy fontos elkuldendo levelem-hivasom, ami miatt gyorsan le akarom tudni az evest, meg kell varni mind a 2-8 kollegat, hogy befejezze, majd meg kotelezoen 10 percet ulni kell a tanyer felett, akkor is, ha nem beszelgetunk. Ennyi ido alatt azert tudnek mondjuk dolgozni, de ok tudjak...

- minden nap megkerdezik, milyen Irorszag, ez hanyadik napom az orszagban. Kedvesek, csak furcsa, hiszen, tegnap is ugyanolyan volt, mint tegnapelott...marmint, nem 1-1 ember kerdezi, hanem konstansan mindenki folyamatosan. Nagyon cukik egyebkent, hogy ennyire erdeklodoek, csak meg szoknom kell :)

- a benzinkuton elore kell fizetni (opcionalisan vasarolni melle egy liter tejet, tuzifat, stb...), es utana lehet az adott osszegig megtolteni a kocsit. 

- mit ossze nem tudnak enni...csak egy pelda, amit mar parszor lattam: hideg kurmplipure (isteni amugy), zoldsegek salatanak, es tesztasalata EGYSZERRE. Reggelire paradicsomos bab, tukortojas, sausage, es vajas kenyer. Vajas kenyer es bab. Az egyik kedvencem egyebkent, ami fura, de finom, a fott paradicsom. Siman megfozott, es felbevagott paradicsom, de nagyon finom...Eddig egyebkent meg nem lattam a szo szoros ertelmeben vett levest sem, csak kremleveseket nyomnak ezerrel. A chilis bab pedig kukorica nelkul, gombaval, hasabkrumplival ES currys rizzsel talalando. Meg meg van egy csomo furika etel (pl. a pizzamon paradicsomos zsemlemorzsa volt feltetnek), de alapbol nagyon fini eteleket keszitenek.

- nincsenek fuggonyok, csak sotetitok, vagy redonyok

- nyitva lehet hagyni az ablakot, ha elmesz otthonrol, es elol hagyhatod a kocsiban a taskadat, ott lesz, ha visszamesz

- olyan, hogy viznyomas, az nem letezik...oruljunk, ha csordogal, a meleg vizre meg sokat kell varni mindenhol. Egyszerubb megmelegiteni...

- ahhoz, hoy megszaradjanak a ruhaink, kell venni ilyen paramentesitot, de ilyen batar nagyot, es ugy megszarad a ruha, ha megy a teregetest kovetoen szaradasig, kulonben vizes marad 2 napig is minden...

Hirtelen ennyi jutott eszembe...

Ja, meg hogy volt egy eles riado is a gyarban, mert ugye mi a production mellett egy uvegkalitkaban vagyunk mind, es itt elofordulhat, hogy csokken a sokszigenszint, mert valamelyik gepbol jon valami nembaratsagos vegy elem (szar voltam kemiabol, na...), es elkezdett szolni ilyen szirena, meg mindenhol narancssarga riadolampak villogtak, hogy menj ki paraszt, vagy megfulladsz, es tok szervezetten kivonultunk.Ennyi. :) Aztan mikor elmult a veszely, visszamentunk. Minden szervezett, meg tok nyugodt itt. Ami meg nem, azon sem idegeskednek. De komolyan...nem lattam meg ideges irt. Kiveve, mikor a hurling meccsrol beszelgettek mellettem. 

Na, ennyi mara, holnap allitolag jo ido lesz, kihasznaljuk, es pihenunk xD

A bejegyzés trackback címe:

https://koboldwhisky.blog.hu/api/trackback/id/tr135526523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.21. 08:52:50

No hello itt is. Tetszik a pozitív szemléleted ez sokat segít, hogy sikeres legyen a kint léted. Azért az ablakot ne hagyd nyitva mert nem mindenki becsületes.
Black puding jó. A pradicsom (legalább is itt angliában) sült és nem főt bár cookednek hívják.
Viszont nem okoskodom tovább.

kibajono 2013.09.21. 10:48:17

Szia :) tudom, azert vigyazok, de nem tortent eddig semmi baj. Nem hinnem, hogy sult, azert van kulonbseg a ketto kozt es ezen ugy lattam, nem sutoben sult. Black pudingot meg majd kiprobalom hetfon :)
süti beállítások módosítása