10 dolog, amit utalok benned

2014.03.27. 14:23

Reggel, bar sutott a nap, elegge rossz kedvem volt, ez a filmcim ugrott be valahonnan, es gondoltam, csinalok egy listat. Kozben azert megtalaltam az elveszett jokedvem morzsait, es csinaltam egy listat arrol, mit szeretek benne. Csak a miheztartas vegett, hogy legyen pozitiv es negativ is...a sorrend pedig random, ahogy a dolgok eszembe jutottak, nem szeretek vagy utalok valamit jobban es kevesbe.

10 dolog, amit utalok benned (szerelmem, Irorszag)

1, lassu internet (atlagosan mindenhol elegge bena halozat van)

2, eso, szel

3, rossz tomegkozlekedes

4, a professzionalitast hirbol sem ismerik

5, a szolgaltatasok magas ara (kikapcsolodas, szorakozas, fodrasz, stb.)

6, tul kicsi, unalmas, sokszor ugy erzem, "megallt az elet korulottem", tul nyugodt

7, nem tudnak kulturaltan szorakozni (pub az egyetlen kikapcsolodas nekik), csatakreszegen hanyasban fetrengeni este 9-kor szerintem NEM MENO (de itt ez az atlag)

8, nem tudnak vezetni, on-es kozveszelyesek

9, sok keszetel, gyorsetel

10, nincs turo rudi es toportyu es tokfozelek es gesztenyepure es palinka

+1 az angoljuk az neha OMG, de most mar jobban ertem az ir angolt, mint a britet, aminek megerteseivel sokszor gondom van :D

10 dolog, amit imadok benned (Szerelmem, Irorszag)

1, sor

2, sor (csak vicceltem)

2, lelegzetelallito tajak

3, tiszta levego

4, olcso es minosegi elelmiszer-alapanyagok

5, altalanos mentalitas (nem frusztraltak, idegesek, buvalszexualizaltak)

6, ir zene

7, regi epuletek, templomok, kis hazikok

8, nincsenek minuszok es 40 fok sem

9, irish breakfast

10, penneys

+1 bank holidays, majdnem minden honapban van egy hosszu hetvege! pontosabban, januarban van egy (ujev), aztan marciusban (Paddy's day), aprilisban 4 napos, mert bank holiday+husvethetfo kombo, majusban 1 hosszuhetvege van, juniusban is egy, augusztusban is egy, oktoberben is, aztan karacsony...es nem jatsszak itt, hogy akkor most ez igy kedden van, szoval a hetfot szombaton dolgozd le, hanem minden-minden hetfon van (kiveve karacsony, ugyebar :D) szoval, 8 hosszu hetvege...az azert nem rossz :) Magyarorszagon, ha jol szamoltam, 6 van, es "cserebe" 3 szombaton is benn kell lenni...

A bejegyzés trackback címe:

https://koboldwhisky.blog.hu/api/trackback/id/tr695881281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.06.22. 19:50:07

1.nem igaz, de ha annak erzed, legyen. 2.attol fugg hol, dublinban alig esik 3.et egyaltalan nem igaz, mindenhova mennek buszok, villamosok, tisztak, pontosan tartjak a menetrendet 4.ez mit jelent? a "sunyizos" magyarok szajabol kulonosen furcsa 5.ez attol fugg ki mennyit keres, pl. egy 50 euros fodrasz egyaltalan nem draga 6.szubjektiv 7.egyetertek 8.lehet,nem vezetek 9.nem ertem, fozz 10.tokfozeleket, palinkat, tepertot otthon se ettem, turo rudi sem foglalkoztat +1.valoban nehezen ertheto
a masodik sorozat:
1. sör, vagy sor? gondolom sör, nem szeretem a sört, szoval legyen 2.3.,4.,5.,6.,7.,8, egyetertek 9.soha nem ennek reggelire egy fel disznot, de ez is szubjektiv, szoval ha neked ez szuper, akkor legyen 10.soha, legalja, gagyi +1. egyetértek

kibajono 2014.06.22. 20:01:19

@Guadalupei Szűz: a 25 mbps ami tt elerheto varosszerte, szerintem nagyon lassu :) nem Dublinban lakom, a countryside lenyegesen kulonbozik a fovarostol. Idojaras: csak a telrol tudok nyilatkozni, akkor majdnem minden nap esett. Ahol lakom, osszvissz talan 8 busz van, max. 10, es nem megbizhatoak. Villamosrol nem is almodok... Pont nem a sunyizos magyar kategoriaba tartozom, es a szakmamban mindenkit en tanitok, mivel nem rendelkeznek azzal a tudassal, ami kell ide. Jol keresek, de a jo fodrasz itt 120 euronal kezdodik! Ami 50 euro, az olyan is....es egyebkent fozok magamra, mivel etelallergia miatt nem ehetem meg, amit a boltban arulnak ;) remelem, kielegito a valaszom. Semmi nem lehet csak rozsaszin vagy csak fekete, mindennek vannak pozitiv es negativ oldalai.

2014.06.22. 23:52:55

@kibajono: Akkor azt kell irni, hogy Corkban es nem Irorszagban. Egyebkent a Tony and Guyban 50 euroert vagnak, az pedig nem a sarki ktsz.

kibajono 2014.06.23. 00:02:01

@Guadalupei Szűz: nincs Tony es Guy (noi husszu haj vagasa festese 50euro???meg buszjeggyel is megeri akkor Dublinba menni vagatni). Voltam tobbszor hosszabb idore business miatt Dublinban-nem tetszett maga a varos sem, es akkor az ido es minden korulmeny ellenem jatszott ezek szerint. :)Ez az en szubjektiv velemenyem, amit leirtam. Ezert van a blogom- hogy elmondjam a velemenyem a helyrol, ahol elek. Az, hogy neked Dublin a megfelelo es tokeletes varos, a te szubjektiv velemenyed, amit en megertek es elfogadok, sot, orulok, hogy megtalaltad almaid varosat, nem oktatlak ki, hogy marpedig az nem ugy van, hisz mas emberek vesznek korul, mas a szakmank (velhetoen), mas a hatterunk es legfokepp teljesen mashol elunk. :) szep estet!

2014.06.23. 11:31:54

@kibajono: Igy van, nyugodtan irhatsz barmit. A gond csak az "Irorszaggal" volt. Magyarorszag sem csak Miskolcbol all. Nem Dublin almaim varosa (ezt sehol sem irtam).

2014.07.01. 20:22:05

@kibajono: Amit ma a Határátkelőn írtál....mindent tiszteletem a Tiéd. Az, hogy - tulajdonképpen - helyesbítettél és megnevezve a várost írtál. Leborulok előtted. Pedig még HR-es is vagy, aki eleve nem túl népszerű az emberek szemében. Ha valaha bármilyen negatív gondolatom volt Veled kapcsolatban, akár egy pillanatig is, visszaszívom és megkövetlek érte. :)))

2014.07.09. 11:34:47

@kibajono: Van szukseged valamire Budapestrol?
süti beállítások módosítása